Sigfrid Gras, director de TV3: «No té massa sentit fer un canal específic per a joves en lineal»

0
Presentació de la nova temporada de TV3
01.09.2022, Sant Joan Despí Presentació de la nova temporada 2022/23 de TV3 . foto: Jordi Play/CCMA

Entrevista a Sigfrid Gras, nou director de TV3, que repassa els objectius de la nova temporada i respon a les acusacions de plagi sobre ‘Eufòria’.

Puedes leer este artículo en castellano

TV3 comença una nova temporada amb grans canvis. Sigfrid Gras encapçala la directiva de la cadena autonòmica, que ha decidit fer un gir a la seva graella per apostar fermament per l’entreteniment. Sigfrid Gras avança en una entrevista exclusiva a TVienes els objectius de la nova temporada de TV3, l’absència de ficció a la tardor i respon a les acusacions del Mainat sobre el plagi d»Eufòria’ a ‘Operación Triunfo’.

Nou curs, el primer amb tu com a director, quins objectius té TV3?

Des de el lideratge fer aquests canvis en la graella. Ens trobem que evidentment tenim la obligació d’anar cap al digital, ja comencem els infantils amb digital first aquest any. També fer una oferta cultural per l’any que ve. I mantenir el lideratge, fer aquest transit, sobre tot a l’entreteniment. Creiem que l’entreteniment és la manera més fàcil d’arribar a nous públics. Ho fonamentem amb programes com ‘Eufòria’.

TV3 s’enfronta a un important canvi als programes de day time. Per què s’ha decidit aquest canvi?

Els canvis al day time corresponen a diferents coses. El canvi a ‘Els Matins’ és obligat perquè la Lidia marxa de corresponsal a Washington. El ‘Planta Baixa’ el fa una productora y nosaltres volem tirar més cap a l’humor. Creiem que podem exigir més humor i entreteniment y accedir a determinats perfils de fora via productora, que no podem fer-ho des de dins. Ens posem a la tarda l’objectiu de fer més entreteniment i mantenim els matins perquè veiem a la Melero contra l’Ana Rosa o la Susanna Griso.

TV3_Agnès Marquès, Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero

No fa una mica de vertigen un gir tan radical a la graella? Esteu preparats per fer canvis o fins i tot marxa enrere si els resultats no són els esperats?

La tele ja sabem com va, si les coses no funcionen es canvien. Si un programa durant dos o tres mesos no va, no va. Ara va tot bastant bé, però al final estem preocupats sempre per l’audiència. Aquest agost no esperàvem un resultat tan bo, perquè és un mes que mai es sap. Nosaltres baixem el pistó però tothom el baixa també. ‘Joc de Cartes’ ha petat aquest estiu. Les audiències preocupen sempre. Però si hem de renunciar a alguna audiència per anar a una posició més digital o més d’entreteniment, hi renunciarem. Però l’objectiu clar és mantenir el lideratge.

Quina valoració feu dels programes d’estiu? Com heu viscut les males dades del ‘Tot es mou’?

A l’estiu el ‘Tot es mou’ més que per audiències, que tots sabem que no ha fet unes grans dades, ho fèiem per estar vius. Portem dos o tres anys que no havíem fet un programa en directe, fora dels ‘Telenotícies’ evidentment. Volíem obrir finestres, però en una franja on la nostra gent que ens mira és bastant gran s’han trobat amb quatre nois i noies joves que feien coses. No ha acabat de quallar del tot. Però l’objectiu de estar vius l’hem aconseguit y hem descobert a una Sara Loscos fent un programa, que ho fa molt bé, i també molt bons reporters.

Tot es mou estiu

L’’Atrapa’m si pots’ també ha funcionat molt bé. ¿Ha passat pel cap la possibilitat que es quedi durant la temporada?

Això pot ser en un futur. Ara no perquè l’’Està Passant’ funciona molt bé, però l’’Atrapa’m si pots’ ens ha anat molt bé y és bo saber que pot aguantar entre setmana. També vesteixes un Sant i a veure que passa ara amb els caps de setmana. De moment creiem que no ens cal, però això no vol dir que no ho fem la temporada vinent.

Per què TV3 no tindrà ficció a la tardor?

Ha sigut per uns problemes de producció d’una productora. Volien començar a l’estiu per estrenar al novembre però per unes coses que han tingut no ha pogut ser, per la qual cosa començarem al gener. No és per una qüestió estratègica. A vegades els programes tenen vida pròpia y et trobes amb retards. Ens ha passat això.

A l’àmbit de la ficció heu tingut diverses coproduccions amb À Punt i IB3. Com valoreu aquesta unió?

Bona. La de ‘Mòpies’ no sé com anirà, també tenim ‘Sicília sense morts’. Sempre ens interessa fer ficcions amb IB3 i À Punt, però com en algun moment ens podria interessar fer-ho amb els bascos, però amb aquests tres compartim llengua i ens ho posa tot molt més fàcil.

Al prime time la gran sorpresa de la temporada passada va ser ‘Eufòria’ i ja teníeu en marxa la segona temporada, abans que el Mainat us assenyalés per plagi d»Operación Triunfo’. Afecta a la segona edició?

Esperem que no afecti a la segona temporada. Si ell ho creu té tot el dret a denunciar. Talents hi ha cinc-cents  y nosaltres hem mirat ‘OT’ y altres cinquanta americans. Fins i tot ‘Idol’ pot ser és més semblant a ‘OT’. Una cosa es un plagi a ‘La Voz’ que es giren d’un sofà o a ‘Tu cara me suena’ on es caracteritzen, però ‘Eufòria’ és gent que canta y s’han fet cinc-cents  al món.

Final Eufòria

‘Eufòria’ era el retorn de TV3 al gran entreteniment, s’està treballant en altres programes a gran escala com aquest?

Nosaltres volem continuar amb el gran entreteniment. El problema que hem tingut ha sigut econòmic. Cinc programes del ‘FAQS’ et costen un programa  d’‘Eufòria’. Venim d’una època, que esperem que millori, on hem anat molt justets. ‘Eufòria’ ho hem pogut fer amb un 50% gracies a la conselleria de cultura amb el concurs de l’any passat. Faríem un gran programa cada trimestre, però estem subjectes a la disponibilitat econòmica.

Un altre dels objectius era acostar-se al públic jove, creus que s’ha complert?

Estem molt contents perquè hem arribat al públic familiar i jove. Omplir dos Sant Jordis no es tan fàcil. Hi ha molta gent d’àmbit internacional que en fa un, no dos. Estem molt encants perquè ha anat a més.

S’està treballant en altres projectes per acostar-se al target juvenil?

Sempre hi ha molta polèmica amb el públic jove. Estem treballant. Estem preparant i posarem coses. El que no crec que tingui massa sentit és fer-ho en lineal, perquè els joves miren poc la tele. La miren els nens petits perquè els hi posen els pares o la gent més gran, però no els joves. Hem fet molts continguts joves, com ficcions a TV3 i també volem captar aquest públic per TV3. Però creiem que no té massa sentit fer un canal específic per a joves en lineal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí