Més sexe i més feminisme en la segona temporada de ‘Les de l’Hoquei’

La sèrie torna a TV3 amb trames més adultes però sense perdre els seus valors inicials.

 

Disfruta de este artículo en castellano aquí

Les dones tornen a protagonitzar el prime time de TV3. Torna el club d’Hoquei més famós de la pública catalana, les jugadores del Minerva s’enfronten a una segona temporada més adulta que l’anterior, quelcom que comportarà l’evolució de les trames i els personatges cap a conflictes més grandiloqüents i sobretot farcits de més sexe. Com a la vida mateixa.

En plena crisi del coronavirus, TV3 aposta per l’entreteniment de qualitat. Vicent Sanchis, director de la cadena, ja ho afirmava en roda de premsa quan comentava que la intenció de la corporació era «entretenir a la gent». A partir d’avui, els fans de la sèrie es trobaran cada dilluns amb una sèrie que ha evolucionat en la recerca d’un públic més ampli. Si a la primera temporada l’enfocament era molt adolescent, en els nous capítols les protagonistes han crescut i amb elles els seus conflictes, aconseguint un resultat molt més potent que no oblida els seus valors inicials. Seguim davant una sèrie feminista protagonitzada per dones. Una sèrie que satisfà i fa sentir-te orgullós de la indústria audiovisual catalana.

Noves trames acompanyades de nous personatges

Sense dubte, el gran punt positiu dels nous capítols de ‘Les de l’Hoquei’ és l’atreviment al qual han arribat les creadores amb els guions de la sèrie. Les protagonistes s’enfronten als seus propis problemes, a les seves ombres i a les ombres del sistema patriarcal en el qual els ha tocat viure. El debat ètic i moral dins i fora de la pista s’intensifica, potenciant una evolució tan individual com col·lectiva dels diferents arcs dels personatges.

Quant a les noves incorporacions, l’equip de ‘Les de l’Hoquei’ ha sabut trobar diferents imputs que fan trontollar la trama principal i que ens ajuden a conèixer més a fons a les jugadores del Minerva. Entre els nous personatges es troben els interpretats per David Solans, que lluitarà per canviar la seva mentalitat obsessiva cap a l’esport, David Selvas, que augmentarà la importància de la trama dels personatges adults amb la seva relació professional amb l’Emma, o la Laia Fontan, que després de ser un personatge capitular en l’anterior temporada, agafa especial importància en els nous capítols de la sèrie.

Més sexe que mai

Dins l’atreviment in crescendo de les trames, ens trobem amb un desenvolupament considerable en la vida sexual dels personatges. Oriol Sala Patau, director de ficció de TV3, ho afirmava en roda de premsa, assegurant que «la sèrie té un component sexual més gran que en l’anterior temporada».

Des del primer capítol ens trobem amb escenes més explícites. Tot i això, és del tot positiu que a la sèrie es tracti el sexe d’una manera consensuada i igualitària. No ens trobem amb escenes diluïdes, ni amb censura ni cosificació del cos femení (no podia ser d’una altra manera). Ens trobem amb una representació de la vida, sent una finestra cap a la llibertat d’expressió total dins aquest àmbit.

En definitiva, ens trobem davant una sèrie que ha evolucionat positivament i que ens regalarà una nova tanda d’episodis plens de missatges i debats morals que, si més no, faran reflexionar l’audiència. Una sèrie entretinguda, jove, feminista i feta a casa.

Deja un comentario