‘Patates rosses’, la websèrie de TV3 creada per joves per a joves

S’estrena ‘Patates rosses’, una websèrie d’humor adreçada al públic jove i produïda per TV3

 

L’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB ha acollit l’acte de presentació, dirigit als alumnes però també a la premsa, on s’han explicat tots els detalls d’aquest nou projecte i s’han pogut veure 4 dels 8 capítols que té en total la websèrie. Carles Llorens, vicedegà de Comunicació i UAB Campus Mèdia, ha obert l’acte agraint el suport en el que “s’espera que sigui una primera fita per aquesta col·laboració entre empreses audiovisuals i universitat per aconseguir que la formació professional dels nostres graduats tingui una sortida en els mitjans públics del país”.

La websèrie neix d’un treball de final de grau de Comunicació Audiovisual de la UAB, tutoritzat pel professor de la UAB i director de Minoria Absoluta, Paco Escribano, que va rebre la beca comUNIca, convocada per la CCMA i l’AQU, per al foment de la creació i innovació audiovisual. 

Ha sigut un llarg camí de preparació que ha acabat amb quatre dies d’assaig i quatre dies de rodatge que han donat com a fruit aquests 8 capítols de ‘Patates rosses’una websèrie gamberra i d’humor absurd, que vol arrencar un somriure de la realitat que viuen els autors i l’equip real de la sèrie, un grup de joves que intenten obrir-se camí en el món de l’audiovisual català. “Fa molt de respecte perquè estem davant del talent que en un futur tindrem a les nostres cadenes, en els nostres cinemes i en les nostres ràdios i m’alegra veure l’interès que ha despertat aquesta producció”, ha dit Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, davant el públic, la majoria estudiants, que omplia l’Aula Magna.

“Nosaltres hem après amb vosaltres com dur a terme una producció d’aquestes característiques. Estem en un moment de creixement afegint talent jove. Ha estat important que Broadcaster Audiovisual Services s’hi sumés. Així com la feina que han fet Joan Sol i Conxa Orea per adequar el projecte inicial i donar forma final a la idea tan clara que tenien els creadors. Ha estat un moment harmònic, encara que soni cursi, entre gent molt diferent per tirar endavant un projecte”, afirmava el cap de ficció de TV3.

És important per TV3 que aquesta sèrie hagi estat pensada per a la pantalla digital, més que per a la pantalla convencional, això marca un punt d’inflexió. I més amb una websèrie de qualitat”, ha continuat Jordi Salvat, editor digital de TV3. “I creiem tant en aquest format digital que s’estrena tota la temporada (8 capítols) al web de TV3, als canals que s’han creat a les xarxes socials (Instagram i Twitter) i a la plataforma YouTube. Una nova estratègia de distribució que estrena ‘Patates rosses’, ja que el servei a la carta, fins ara, permetia recuperar capítols ja emesos per la pantalla de televisió o coses d’arxiu. Aquest cop serà després de l’estrena digital, que es podrà veure tota d’una tacada al 33.”

David Villarreal i Joan Saranova, creadors, guionistes i directos de la websèrie

«‘Patates rosses’ és una altra aposta de TV3 per les ficcions dirigides als joves. Un producte fet per joves i per a joves”, ha afegit Jordi Salvat. “Un fet al que no ens hem dedicat tant com voldríem i ens hi volem dedicar molt més. ‘Poliamor’, una ficció en directe per Instagram, ja ha estat una primera aposta. I ‘Les de l’hoquei’ també tindrà una vida digital, afegint elements com algun dels protagonistes a Instagram o webxats on els espectadors podran interaccionar”. Es tracta d’una nova manera de distribuir contingut, que posa a l’abast de l’audiència la temporada íntegra des del primer moment per oferir una millor experiència a l’usuari.

“La sèrie surt d’una beca però no hauria estat possible sense tota aquesta gent que ha col·laborat: els actors, els estudiants en pràctiques l’Oriol, la Maria, la Raquel, la Sara que ens van donar un cop de mà de manera desinteressada. El projecte era nostre i per nosaltres era fàcil treballar-hi, perquè hem tirat endavant una cosa nostra, però ells també s’han pres el projecte com una cosa seva i van fer possible que, en quatre dies, es pogués rodar”, ha agraït Joan Saranova.

Pels riures que ha arrencat aquesta sèrie d’humor absurd, desvergonyida, el futur de les noves pantalles només acaba de començar.

Deja un comentario